gototopgototop
KOMPARO - Testovanie ôsmakov a deviatakov

Dňa 8. novembra 2012 sa uskutočnilo testovanie žiakov 8. a 9. ročníka pod názvom KOMPARO. Cieľom testovania je získať zručnosti spojené s testovaním, overiť dosiahnuté vedomosti, u ôsmakov aj študijné predpoklady.

 

Podrobné výsledky jednotlivých žiakov budú zverejnené na internetovej stránke www.exam.sk, najneskôr v stredu 5. decembra 2012. Na zobrazenie výsledkov je potrebné zadať kód, ktorý má pridelený každý žiak a zároveň kód školy 51313. V januári dostane škola podrobnú správu o výsledkoch zúčastnených škôl a písomné výsledky žiakov.

Testovanie bolo rozdelené na dve časti. V prvej časti si ôsmaci lámali hlavy nad úlohami z matematiky a z prírodovedných predmetov, v druhej časti mali úlohy zo slovenského jazyka a literatúry a zo spoločenskovedných predmetov. Súčasťou testov boli aj úlohy zamerané na zistenie všeobecných štúdijných predpokladov.

Deviataci to mali jednoduchšie. Testované boli len predmety matematika a slovenský jazyk a literatúra, podobne ako to bude na povinnom testovaní v marci.