gototopgototop
Účelové cvičenie

Nie je na škodu, keď človek vie ochrániť život i zdravie, nikdy nevieme, kedy sa nám to zíde.

Ochrana človeka a jeho zdravia integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, tiež pri pobyte a pohybe v prírode, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie.

Tento rok sme si vyskúšali aj my, nielen teoreticky, ale aj prakticky, ako môžeme ochrániť svoj život, ale aj zachrániť život niekomu inému. Po štvrtkovej teoretickej príprave sme začali účelové cvičenie, vyhlásením poplachu cez školský rozhlas. Žiaci evakuáciu disciplinovane zvládli a po nástupe na ihrisko sa triedy rozišli na jednotlivé stanovištia.

Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie

Pod vedením pána učiteľa Reháka bolo pripravených 5 stanovíšť, kde si žiaci vyskúšali základy zdravotnej prípravy, topografie, civilnej ochrany, hod granátom a streľbu zo vzduchovky na terč. Ďakujeme pánovi učiteľovi Rehákovi, ktorý organizačne účelové cvičenie pripravil, ako aj ostatným vyučujúcim a deviatakom, ktorí boli na jednotlivých stanovištiach. Fotogaléria...

1. stanovište: streľba zo vzduchovky: pod vedením pána riaditeľa a pána školníka si deti vyskúšali streľbu na terč. Každý dostal osem nábojov. Objavili sme aj strelecký talent u Kristínky Gašpierikovej zo 6. ročníka.

Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie

2. stanovište: základy topografie: pani učiteľka Smoleková ukázala deťom, ako sa pracuje s mapou a buzolou, podľa čoho sa môžeme orientovať v lese.

Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie

3. stanovište: civilná ochrana: tu pán učiteľ Rehák a pani učiteľka Solárová učili deti, čo robiť v prípade chemického poplachu, ako si nasadiť ochrannú masku. Nácviku sa nevyhol ani pedagogický zbor :)

Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie

4. stanovište: zdravotná príprava: pani učiteľka Glasová mala neľahkú úlohu naučiť deti prvú pomoc. Niektorí sa tak vžili do úlohy záchrancov, až lietali hlavy (našťastie len plastové).

Účelové cvičenie Účelové cvičenie Účelové cvičenie

5. stanovište: hod granátom: deviataci nám pripravili terč a my sme skúšali, kto má presnejšiu mušku.

Účelové cvičenie   Účelové cvičenie

Účelové cvičenie