gototopgototop
Naši žiaci úspešní vo florbale

Dňa 18. 3. 2016 sme sa ako škola zúčastnili 1. ročníka "Rajeckého pohára" vo florbale, čím sme chceli jednak podporiť túto myšlienku a zároveň sme si chceli zahrať náš obľúbený šport v peknej telocvični.

Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev z okolitých škôl. Prichádzali sme v roli outsidera, čo  vyplývalo z našich horších možností na tréning oproti iným školám. Napriek tomu sme išli odhodlaní sa popasovať o čo najlepšie výsledky a dôstojne reprezentovať našu školu. Cez zimu sme sa florbalu venovali, žiaci získali určité herné návyky a zdokonalili sa v herných činnostiach jednotlivca. Za našu školu nastúpili: Branislav Masný zo 6. ročníka, Patrik Janoška, Matej Puškár, Richard Gašpierik, Matej Gelatka, Martin Cádrik, Adam Nimohaj, Tomáš Kubala, všetci zo 7. ročníka.

Rajecký pohár vo florbale

Po príchode sme sa starostlivo rozcvičili a nasledovala taktická porada, kde sa žiaci dozvedeli, akým systémom budeme hrať a kto bude plniť aké úlohy. Boli sme zaradení do 2 skupín po 4 družstvá. V našej skupine sme sa postupne stretli so ZŠ Turie (3:2), ZŠ Kamenná Poruba (1:1) a KSŠ Rajec (5:1), kde sme nenašli premožiteľa, vďaka čomu sme sa dostali do finále proti ZŠ Lipová Rajec (2:4).

Vo finále sme však neboli úspešní, a to aj napriek tomu, že sme 3/4 zápasu vyhrávali. Naša finálová účasť a konečné druhé miesto bolo určite veľkým úspechom celého tímu, za čo sme získali diplom a trofej do našej novej vitríny a chlapci obdržali medaily a tričká. Pridanou hodnotou je určite fakt, že úspech zvýšil u žiakov chuť športovať a aj ich zdravé sebavedomie. Pochopili, že snaha a poctivý prístup v čomkoľvek, prináša svoje plody.

Mgr. Jaroslav Belúch