gototopgototop
Hradný krúžok v akcii

Poslednú aprílovú sobotu sa deti z hradného krúžku zapojili do 1. tohtoročnej dobrovoľníckej akcie na hrade.

Hrad po zime ožil a čakalo nás veľa práce. Ráno cestou na hrad sme skontrolovali studničku, ktorú sme pomáhali opravovať minulý rok. Keď sme prišli, pobehali sme všetky nádvoria a zákutia, aby sme zistili, čo po zime na hrade pribudlo.

1. dobrovoľnícka sobota 1. dobrovoľnícka sobota

Potom nás už čakal Ľubo Chobot, predseda Združenia na záchranu Lietavského hradu, rozdali sme si pracovné rukavice, rozdelili si úlohy, ktoré nám Ľubo určil a pustili sme sa do práce. A nebola to veru ľahká robota. Čistili sme okolie hradu po výrube stromov.

1. dobrovoľnícka sobota 1. dobrovoľnícka sobota 1. dobrovoľnícka sobota

1. dobrovoľnícka sobota

Po dobre vykonanej práci nás čakal zaslúžený obed. Špekačky mňam :) A veru že chutilo :))) Fotogaléria...

1. dobrovoľnícka sobota 1. dobrovoľnícka sobota

Najbližšie nás čaká druhý dobrovoľnícky víkend roku 2016. Na FB stránke združenia stojí: hlavná aktivita prebehne hlavne v sobotu 14. mája 2016, kedy očakávame aj pomoc od firemných dobrovoľníkov spoločnosti DM - Drogerie Markt. Nebudú chýbať ani členovia detského hradného krúžku, ktorí svojím záujmom a ochotou pomáhať, sa pomaly stávajú našou budúcou generáciou. Tešíme sa na Vašu účasť. Viac o tejto aktivite si môžte prečítať TU: https://www.dm-spolocne.sk/sk/blog/majova_sobota_na_hrade_lietava/hrad-lietava-sa-upratuje-14-5-2016/

V škole

Mgr. Martina Botošová