gototopgototop
Deviataci v Prahe

Na našej poslednej exkurzii sme mali možnosť zoznámiť sa s Prahou, ľuďmi ktorí tu žijú a všetkým čo k tomu patrí.

Kto už v Prahe bol, vie o čom hovorím, kto nie, tomu to s radosťou priblížim. Nechajte sa inšpirovať, tento výlet naozaj stál za to.

Exkurzia

 

V noci z utorka na stredu, 8.6. sme sa všetci stretli na železničnej stanici v Žiline, smer Praha Hlavní nádraží.  Po úvodných pletkách s hľadaním svojho vagóna a miesta na sedenie nám už cesta ubehla pomerne rýchlo.

Exkurzia

Napriek tomu, že sme toho moc nenaspali, sme nestrácali čas a po tom, ako sme si odložili veci, sme sa mohli vybrať na potulky Prahou. Počas prvého dňa sme navštívili slávny Pražský orloj a mali sme to šťastie, že sme prišli včas, aby sme stihli vystriedanie sôch apoštolov a neskôr sme si vyšli na vrchol veže. Výhľad bol naozaj neopísateľný. Nemohli sme vynechať Karlov Most, Staromestské námestie, Parížsku ulicu - hlavnú ulicu svetovej módy v Prahe.

Exkurzia Exkurzia

Exkurzia Exkurzia

Exkurzia

Silným momentom bolo aj sedenie pri Vltave počas západu slnka. Hoci by sme tu vedeli stráviť dlhší čas, čakala nás už lanovka, ktorou sme sa vyviezli na Petřín a prešli popod Pražský hrad. Nočná Praha bol taktiež zážitok, ktorý stojí za spomenutie. Všetci sme sa zhodli, že má niečo do seba. Prvý deň sme ukončili večerou v útulnej pizzerii. Ani nám nevadilo, že sme zmeškali poslednú električku a k ubytovaniu sa museli prejsť pešo.

Exkurzia Exkurzia Exkurzia Exkurzia

Druhý deň sme ešte stihli kyvadlo nad Prahou, odkiaľ bol nádherný výhľad na panorámu, Václavské námestie a najlepšiu zmrzlinu v meste a ani sme sa nenazdali vyčerpali sme všetok čas a šli na vlak domov.

Exkurzia Exkurzia

Tieto dva dni boli naozaj neuveriteľne krásne a jednoznačne sa zapísali medzi naše najkrajšie zážitky, začo patrí vďaka predovšetkým pani triednej učiteľke Zuzane Smolekovej ktorá všetko toto zariadila a v neposlednom rade pani učiteľke Maljačkovej Monike, ktorá prijala úlohu nášho sprievodcu. Fotogaléria...

Exkurzia

Niet pochýb, že z Prahy sme si priviezli viac ako jednu magnetku. Smile

Miška Barčiaková, 9. ročník