gototopgototop
Veľkonočné sviatky zážitkovo

V stredu pred Veľkou nocou sme si  na 1. stupni spríjemnili veľkonočné sviatky ako ináč než naozajstným pletením korbáčov.

Potešilo nás, že ochotne prišiel  aj starý otec jedného žiaka a tiež jeden deviatak z našej školy, ktorí nám ukázali ako sa pletú korbáče.

Veľkonočné tradície Veľkonočné tradície

Ani dievčatá neostali v hanbe a zdobili kraslice. Spomenuli sme si na  naše staré mamy a ako prírodné farbivo sme použili cibuľové  šupky, ktoré vajíčko krásne zafarbili. Nakoniec dievčatá  vyrobili šunkové chlebíčky, použili vajíčka, zafarbené šupkami. Mohli sme ich aj zjesť, pretože neboli zafarbené chemickými farbami, ale prírodnými... :)

Veľkonočné tradície Veľkonočné tradície Veľkonočné tradície

Aj veľkonočnú výzdobu si deti urobili sami... Jedna žiačka priniesla zelené žitko a v ňom kuriatka z papiera...:)

Veľkonočné tradície   Veľkonočné tradície   Veľkonočné tradície


S vyrobenými korbáčmi chlapci vyšibali svoje spolužiačky a samozrejme aj pani učiteľky..:))) Tie šibali omnoho radostnejšie :D

Veľkonočné tradície   Veľkonočné tradície


Aby sme si  v našej triede spríjemnili atmosféru, jeden môj žiak doniesol do školy živého zajka LEA... :) Leo s nami na matematike počítal, potom ho deti nakreslili a vpisovali do neho vypočítané príklady, ktoré im zajačik hneď skontroloval :)

Veľkonočné tradície   Veľkonočné tradície


Deti boli veľmi nadšené z takejto formy výučby....Zážitkové učenie je pre deti neskutočne motivujuce a vedomosti, ktoré získali v tomto blokovom vyučovaní sú viac trvácnejšie ako než tie, ktoré by sa museli učiť memorovaním. Viac fotografií...

Veľkonočné tradície