gototopgototop
Okresné kolo Biologickej olympiády

Okresné kolo Biologickej olympiády s podtitulom Poznaj a chráň sa konalo 18. 4. 2012 v Centre voľného času Spektrum v Žiline.

Našu školu som reprezentovala len ja, Ľubomíra Ingeliová, žiačka 9. ročníka. Ešte počas cesty do Žiliny som bola veľmi nervózna z toho, čo ma čaká, i keď som nešla na túto olympiádu po prvýkrát. No v momente ako nás rozdelili podľa odbornosti, som sa začala sústreďovať. Konkurencia bola veľká a stále prichádzali noví a noví súťažiaci. Na zoológiu prišlo 10 dievčat aj so mnou, na botaniku bolo 9 dievčat a na geológiu 5 chlapcov.

 

Naučila som sa 50 slovenských aj vedeckých (latinských) názvov živočíchov a nielen to, musela som vedieť aj informácie o ich živote, správaní, potrave... Vypracovala som prácu s pani učiteľkou Marcelou Glasovou, ktorá mi veľakrát pomohla a čakala ma na zastávke v Žiline, za čo som jej veľmi vďačná. Práca obsahovala fotografie, kresby a informácie o pozorovaných živočíchoch.

Samotná súťaž pozostávala z testu, poznávačky a praktickej časti, čo bola vlastne moja práca. Zo všetkých desiatich súťažiacich, bolo každé dievča úspešné, ale najväčšiu radosť som asi mala, keď nám doniesli bagety!

Týmto článkom sa chcem veľmi poďakovať pani učiteľke Glasovej za všetko, i za to, že ma vydržala poslúchať a prajem jej veľa síl, aby s nami ešte tento rok vydržala v zdraví.

Ľubomíra Ingeliová, 9. ročník